Kako dobiti financiranje za pokretanje posla?

U posljednjih nekoliko godina, sve više se provlači u medijskom prostoru važnost malog poduzetništva, te se često može čuti i krilatica da je malo i srednje poduzetništvo glavni nositelj našeg gospodarskog rasta.

U Hrvatskoj segment Mikro i SME poduzetništva zauzima 99,7% kompanija. Iste su nosioci 59,2 BDP-a, te generiraju 71,1% zapošljavanja što je u skladu sa EU prosjekom.

Ulaskom u Europsku Uniju, otvorili su nam se i “novi” izvori financiranja koji su karakteristični za sam poduzetnički start.

Neki od najčešće korištenih jesu HZZ mjere za samozapošljavanje, te HAMAG BICRO mali zajmovi. Dok za ozbiljnije start-up projekte, čak su i komercijalne Banke otvorile svoja vrata.

Izuzev kreditnih linija, postoji niz financijskih instrumenata, koji pomažu u garantiranju novčanog tijeka, dopune u kolateralizaciji, te subvencioniranju troškova financiranja.

Kreirani su isključivo kako bi se razvila što veća poduzetnička klima, te su praktički dostupni svima, koji imaju jasno razrađen poslovni plan, te iskustvo u obavljanju sličnih poslova.

Kontaktirajte nas

Do danas smo uspješno realizirali sve naše projekte!

Iako je uspješnost odrađenih projekata na zavidnom nivou, i dalje naglašavamo rizičnost ishoda zatjeva koji se odnose na bilo koju vrstu financiranja.

Tel. +385 1 8008 076
info@3dposlovne-financije.hr

 

    Obratite nam se s povjerenjem:

    Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”