Usluge

Planovi financijskog restrukturiranja

Optimizacija novčanog toka postojećeg poslovnog modela te priprema za nadolazeće poslovne cikluse.

Financijsko i operativno restrukturiranje tvrtke ima za cilj otkloniti poteškoće u poslovanju, ali i podići vrijednosti društva. Operativno i financijsko restrukturiranje set je bitnih promjena u financijskoj strukturi tvrtke, u vlasništvu, kontroli te poslovnom portfelju. Osmišljeno je radi optimizacije novčanog tijeka te, u konačnici, povećanja vrijednosti tvrtke.

Financijske poteškoće često se stvaraju tijekom duljeg vremenskog perioda te su zamjetne kad je gotovo prekasno.

Vlasnici ili management često su usmjereni na svakodnevne operativne poslove te se često dogodi da uslijed pada prometa ili gospodarske krize rastuće financijske poteškoće izađu na vidjelo.

Teške odluke

S druge strane, kada treba donositi teške odluke poput zatvaranja neprofitabilnih centara ili otpuštanja viška radnika, vlasnici ili management često odgađaju akciju iz straha od donošenja pogrešnih odluka.

U slučaju prekomjernog duga, vode se izravni pregovori sa sudionicima vezano uz rješenje pitanja dugovanja, provodi se promjena strukture duga te po potrebi likvidacija neoperativne imovine i osigurava se kapital potreban za nastavak rada društva.

Kontaktirajte nas

Do danas smo uspješno realizirali sve naše projekte!

Iako je uspješnost odrađenih projekata na zavidnom nivou, i dalje naglašavamo rizičnost ishoda zatjeva koji se odnose na bilo koju vrstu financiranja.

Tel. +385 1 8008 076
info@3dposlovne-financije.hr

 

    Obratite nam se s povjerenjem:

    Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”