Kako pomažemo u financiranju komercijalnih banaka

Korištenje poluge iz širokog spektra proizvoda i usluga financijskog sektora predstavlja nužnost u poslovanju bilo kojeg poslovnog subjekta.

Organski rast tvrtke (rast osiguran isključivo iz vlastitih izvora) najprihvatljivija je varijanta rasta, ali zapravo to nije moguće tijekom promjene vrste poslovanja iz mikro poduzetništva u malo ili srednje poduzetništvo. Iznimke su time moguće, poput velikih vlasničkih zajmova.

Međutim, u praksi su vrlo rijetki. U situaciji rasta, tvrtke se često koriste financijskim polugama koje pružaju poslovne banke, integracijom vlasništva (spajanjem akvizicija poduzeća) uspostavljenom na temelju buduće tržišne pozicije i pozitivnih sinergija te raznim strateškim vezama s drugim tvrtkama.

Realizacija financiranja, u svim gore spomenutim oblicima, zahtijeva:

 • priprema cjelovite pretrage krvi tvrtke.
 • znanje i iskustvo u pregovorima s financijskim institucijama.
 • znanje o trenutnim cijenama novca prema rejtingu tvrtke u potrebi i tržištu financiranja.
 • uspostavljanje optimalnih vrijednosti i oblika financiranja (s ciljem minimiziranja i valutnog i likvidnosnog rizika).

Parametri koji se danas analiziraju u financijskim institucijama, zajedno s njihovim interpretacijama, sjajno su evoluirali, dok je podložnost njihovom daljnjem razvoju prisutna u još kraćim intervalima. Upravo se ta evolucija događa kao dio još rigidnije politike koja zahtijeva intervencije u pogledu profesionalnih savjetodavnih usluga, kako bi se postigao glavni cilj – osigurati optimalnu financijsku polugu tvrtke.

Prednosti:

 • smanjenje rizika pri odabiru modela financiranja (valutni rizik, rizik kamatnih stopa, operativni rizik).
 • optimalni financijski trošak.
 • značajna ušteda vremena poduzetnika potrebna za pripremu i provedbu procesa financiranja.
 • osiguravanje odgovarajuće financijske poluge u skladu sa trenutnim i potencijalnim budućim potrebama tvrtke.
 • osiguravanje održivog rasta i omogućavanje širenja tvrtke.
Kontaktirajte nas

Do danas smo uspješno realizirali sve naše projekte!

Iako je uspješnost odrađenih projekata na zavidnom nivou, i dalje naglašavamo rizičnost ishoda zatjeva koji se odnose na bilo koju vrstu financiranja.

Tel. +385 1 8008 076
info@3dposlovne-financije.hr

 

  Obratite nam se s povjerenjem:

  Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”