Kako tvrtka može prikupiti kapital?

Upravitelji fondova rizičnog kapitala, poslovni anđeli, tj. Privatni investitori, često nailaze na pitanja asimetrije informacija prilikom procjene mogućnosti ulaganja.


Međutim, od davatelja kapitala očekuje se da usvoje različite pristupe u vezi s odlukom o financiranju.

Ulažu u kapitalnu dobit i, suprotno bankarima, svoj uspjeh dijele u uloženim poslovima. Činjenica da će njihova ulaganja biti nelikvidna ako poslovanje ne doživi značajan rast konačni je rizik koji preuzimaju.

Menadžeri fondova rizičnog kapitala i poslovni anđeli dat će najveći naglasak na sposobnost upravljačkog tima, proizvoda i usluga, kao i na tržištu koje predstavlja prostor za pozicioniranje, dok je najvažnija stvar u donošenju odluke važnost koja se daje do upravljačkih vještina. To uključuje, osim prethodno spomenutih vještina, kvalitetu upravljanja, karakteristike upravljačkog tima i njihove dosadašnje rezultate. Kvaliteta poduzetnika ultimativno određuje odluku o ulaganju, posebno dubinsko poznavanje industrije, tj. Liderske sposobnosti i sposobnosti procjene i rješavanja rizika.

Je li financiranje iz fondova rizičnog kapitala prikladno za vaše poslovanje?

Možete očekivati ​​od poslovnih anđela da prihvate pristup u donošenju investicijskih odluka koji je sličan, iako ne identičan pristupu upravitelja fondova rizičnog kapitala. Postoji nekoliko aspekata u kojima možete očekivati ​​razlike. Menadžeri fondova rizičnog kapitala više će se brinuti o tržišnom riziku – riziku koji je sukladnost nepredviđenih konkurentskih uvjeta koji utječu na veličinu, rast i dostupnost tržišta – dok će poslovni anđeli biti više zabrinuti zbog agencijskog rizika, tj. Rizika uzrokovanog posebnim i eventualno različiti interesi poduzetnika (agenata) i investitora (direktora).
Menadžeri fondova rizičnog kapitala bavit će se i financijskim pitanjima, istodobno ističući poduzetnički tim i karakteristike tržišta.


Kontaktirajte nas

Do danas smo uspješno realizirali sve naše projekte!

Iako je uspješnost odrađenih projekata na zavidnom nivou, i dalje naglašavamo rizičnost ishoda zatjeva koji se odnose na bilo koju vrstu financiranja.

Tel. +385 1 8008 076
info@3dposlovne-financije.hr

 

    Obratite nam se s povjerenjem:

    Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”