Procjena isplativosti ulaganja

Studija isplativosti je osnova za donošenje poslovne odluke koja se tiče ulaganja.


Na temelju procjena isplativosti, investitor će imati jasnu sliku isplativosti određene investicije, kao i preporuke. Svaka analiza sastoji se od preliminarne analize tržišta, strukture, vrste i opsega ulaganja.

U konačnici daje jasan pregled kakva je profitabilnost ulaganja, odnosno izračun povrata na vlastiti kapital (IRR – interna stopa povrata), te u kojem razdoblju ostvaruje povrat na uloženi kapital (PBP – povrat razdoblje).

Također ukazuje na trenutak u kojem prihodi u cijelosti pokrivaju troškove (BEP – točka pokrića), kao i trenutnu neto vrijednost određene investicije (NPV – neto sadašnja vrijednost).

Uz izuzeće pokazatelja koji su općenito prihvaćeni u financijskim institucijama, a nakon procjene isplativosti ulaganja, sama analiza daje laičko objašnjenje, tj. Interpretaciju koja je razumljiva svakom korisniku.

Prednosti:

  • utvrđivanje isplativosti određene investicije
  • plan razvoja određene investicije
  • smanjenje rizika izvedivosti
  • minimiziranje potencijalnih oportunitetnih troškova
  • osnova za donošenje zahtjevne poslovne odluke o kapitalu.
Kontaktirajte nas

Do danas smo uspješno realizirali sve naše projekte!

Iako je uspješnost odrađenih projekata na zavidnom nivou, i dalje naglašavamo rizičnost ishoda zatjeva koji se odnose na bilo koju vrstu financiranja.

Tel. +385 1 8008 076
info@3dposlovne-financije.hr

 

    Obratite nam se s povjerenjem:

    Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”