Što su modeli rizika i kako ih primijeniti?

Tvrtke koje posluju u vlastitom poslovanju, bilo u potpunosti ili samo djelomično, dok su izložene svojim kupcima zbog stavljanja robe ili nuđenja usluga s odgođenim plaćanjem, također su izložene određenom kreditnom riziku.


Da bi se kreditni rizik mogao kontrolirati, važno je integrirati alate za upravljanje rizikom u standardni poslovni model. Tvrtka koja nudi odgođeno plaćanje ili se izlaže trećim stranama (kupcima, partnerima i ostalim sudionicima na poslovnom tržištu), treba provesti procjenu faktora rizika svake pojedine transakcije. To se vrši prema količini koja se plasira s odgođenim plaćanjem, prema vremenskom rasponu tvrtke (30 dana, 60 dana ili više) ili prema kreditnoj ocjeni primatelja

Prednosti:

  • provjera solventnosti kupaca, partnera i ostalih trećih strana
  • određivanje cijene robe prema načinu plaćanja i prema solventnosti kupaca, partnera i treće strane, tj. primatelja (određivanje premije rizika).
  • smanjenje loših potraživanja i troškova održavanja likvidnosti.

Kontaktirajte nas

Do danas smo uspješno realizirali sve naše projekte!

Iako je uspješnost odrađenih projekata na zavidnom nivou, i dalje naglašavamo rizičnost ishoda zatjeva koji se odnose na bilo koju vrstu financiranja.

Tel. +385 1 8008 076
info@3dposlovne-financije.hr

 

    Obratite nam se s povjerenjem:

    Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”